Vrijwilligerswerk

Informatie over (vrijwilligers)werk bij goede doelen

Als u van plan bent om vrijwilligerswerk te gaan doen, of op zoek bent naar een baan bij goede doelen, vindt u hieronder achtergrondinformatie. De onderstaande links gaan over specifieke stichtingen die vrijwilligers vragen, ‘zoekmachines’ met vacatures voor vrijwilligers, maar ook enkele links over banen en stages, evt. zelfs in het buitenland.

Interessante links over vrijwilligerswerk in Nederland:

FreeForce is een website voor kort- en langdurend vrijwilligerswerk in Nederland. Op FreeForce zijn vacatures te vinden en te plaatsen.

Website met vrijwilligerswerk bij Stichting de Regenboog als vrijwilliger of buddy van daklozen en verslaafden.

De Academie voor Senioren en Samenleving ondersteunt maatschappelijke organisaties bij het realiseren van kwaliteitsverbeteringen en helpt senioren die vroeger een leidinggevende functie hadden om hun kennis en ervaring op zinvolle wijze aan te wenden voor de samenleving.

Vrijwilligerswerk voor jonge professionals om ideële organisaties in Nederland te helpen met opdrachten.

Vrijwilligersdienst in Amsterdam voor mensen die door hun psychiatrische problemen weinig contact hebben met andere mensen. Een-op-een-contact met deelnemers of als maatje sociale contacten leggen.

Startpagina met vele links met informatie over vrijwilligerswerk, vrijwilligerswerk in provincies en in het buitenland.

Vrijwilligerswerk buitenland:

Activity International biedt de mogelijkheid om te werken, een taalcursus  te volgen, vrijwilligerswerk te doen of een avontuurlijke lange reis te maken in het buitenland.

De stichting Nabuur maakt het voor vrijwilligers over de hele wereld mogelijk om gemeenschappen in de Derde Wereld te helpen. Dit doet Nabuur door internet in te zetten en door te steunen op energie, tijd, kennis en netwerken van vrijwilligers, zg. ‘virtual neighbours’.

Eirene biedt vrijwilligersplaatsen bij projecten over de hele wereld. Mensen kunnen voor 1 tot 1,5 jaar vrijwilligerswerk doen in diverse landen over de hele wereld.

Startpagina met links naar vrijwilligersprojecten wereldwijd.

 Op zoek naar een baan bij een goed doel?

Website met overzicht vacatures bij goede doelen maar ook is er een overzichtelijke collecterooster.

Charity works is een uitzendbureau voor goede doelen om personeel/vrijwilligers te vinden. Zowel vrijwilligers als mensen die een vaste/tijdelijke baan zoeken bij goede doelen en non profit organisaties kunnen zich hier ook inschrijven.