Ongewenste post en telefoontjes

De Donateursvereniging stimuleert goede doelen om hun donateurs de mogelijkheid te bieden om hun postvoorkeur aan te geven. Dit kan via internet, per post of telefonisch. Wij adviseren goede doelen om deze informatie duidelijk op hun website te zetten.

Bij de volgende goede doelen kunt u aangeven of en hoe vaak u post wilt ontvangen. Dit voorkomt u veel ergernis en bespaart de goede doelen geld.

Wat kunt u doen tegen ongewenste post en telefoontjes?

  • Benader het goede doel in kwestie en verzoek ze om uw wensen op te nemen in hun adressenbestand of u geheel uit het bestand te verwijderen. Sommige goede doelen hebben een speciale brochure waarop u uw voorkeuren kunt aangeven. Anderen hebben zo’n functie op hun website. Bieden ze dit nog niet, vraag er dan om! Ook als een goed doel zich niet aan de afspraken houdt, laat ze dat dan weten. U bent tenslotte de klant!
  •  Via www.bel-me-niet.nl kunt u zich (tegen een kleine vergoeding) afmelden voor ongewenste telefoontjes. Bel-me-niet.nl streeft ernaar om alle ongewenste telefoontjes van commerciële organisaties en goede doelen te voorkomen.